fredag 18 september 2009

Strassburgare

En av mina favoriter är strassburgare. Små söta kakor, fint spritsade, doppade i choklad. Och otroligt enkla att göra. Receptet är taget från Sju sorters kakor och som vanligt omgjort efter min smak. 

Ingredienser:
100 g smör
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
100 gram ljus choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt och vitt. Blanda potatis- och vetemjöl i en bunke och sikta sen ner det medan du rör smeten. Spritsa degen på en plåt med bakpapper i ungefär fem cm längder-
Grädda i ugnen 10 minuter. Låt svalna under bakduk. När de svalnat doppar du två cm av enda änden i blockchoklad och låter det svalna. Klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar