torsdag 24 september 2009

Janssons Frestelse

I vanliga fall avskyr jag ansjovis, men på julen vräker jag i mig Janssons. Mitt recept kommer från Rutiga kokboken, och är en väldigt traditionell Janssons. Receptet är som vanligt lite omgjort efter min smak.

Ingredienser:
10 potatisar
1 gul lök
20 ansjovisfiléer
3 dl mjölk
1 msk ströbröd
1 msk smör

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis och lök. Riv potatisen i rivjärn och finhacka löken. Varva potatis, lök och ansjovis i ugnssäker form. Avsluta med potatis. Häll över vätskan. Klicka över smöret och strö ströbröd över.

Grädda i 45 minuter. Klart!

1 kommentar:

  1. Jag kör en mildare variant istället eftersom vi inte är så glada för ansjovis=) Kommer senare i min blogg lite närmre jul=)

    SvaraRadera