tisdag 1 september 2009

Ischoklad - recept

Få julgodissorter kan väl vara så traditionella som ischoklad? För en billig peng kan man få en stor låda i valfri livsmedelsaffär, men jag rekommenderar alla att göra detta hemma då det är enkelt, billigt och godare. Om du har barn är det dessutom en perfekt syssla för barnen då det inte går att misslyckas.

Ingredienser:
200 gram blockchoklad ( helst 100 gram ljus och 100 gram mörk)
100 gram kokosfett

Smält choklad och kokosfett över vattenbad eller i mikro. Rör om när det smält och häll över i en bringare. Sedan är det bara att hälla i små ischokladsformer.

Om du vill variera dig lite kan du smaksätta ischokladen. Ett tips är att låta halva satsen vara vanlig ischoklad, medan den andra halvan smaksätts.

Tips på smaksättningar:
1. Rivet skal av en citron
2. Rivet skal av apelsin
3. Ett par droppar pepparmintsolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar