tisdag 1 september 2009

Hårda julklappstips!

En bok går hem till de flesta, och här är några av mina favoriter som jag tycker att du kan handla till mamma, pappa, kompisen eller partnern!

Alex Schulman - Skynda att älska
Alex Schulmans bok om pappa Allan Schulman. Förbered er på att gråta! Framför allt tips för alla mammor och papppor därute som minns Allan Schulman med stor andakt.

Åsa Linderborg - Mig äger ingen
Här snackar vi inte bara gråt, utan totalt asbölande. Åsa Linderborgs kärleksfulla skildring av en far som älskade spriten, men älskade sin dotter ännu mer.

Maria Sveland - Bitterfittan
Sara reser till Teneriffa en vecka och funderar på sin kvinnliga roll i samhället. Oerhört rolig men även väldigt tankegivande.

Neil Strauss - The dirt
Förbered dig på skratt och att bli mcyket äcklad. Det här är historien om hur Mötley Crue tog isig upp på toppen genom att dricka för mycket whisky, ta för mycket droger och ha alldeles, alldeles för många tjejer.

Mats-Eric Nilsson - Den hemlige kocken
När julen är över har säkert ett par extrakilon fastnat hos många. I Den hemlige kocken får du läsa om alla kemiska tillsatsämnen som finns i mat, och snabbt blir du sugen på att både äta och leva nyttigare.

Caroline Engvall - 14 år till salu
Boken är baserad på en verklig händelse som handlar om 14-åriga Tessan. Som 14-åring bestämmer hon och bästa vännen sig för att sälja sina kroppar på nätet. Kompisen lägger snart av men tessan dras längre och längre in i prositutionens träsk. Mycket läsvärd men frukatnsvärt hemsk.

Katarina Wennstam - Smuts
Katarina Wennstams bok Smuts går under skinnet på såväl prostituerade som sexköpare som tonårstjejer. Den är viktig och informationsrik men också oerhört spännande.

Christine Falkenland - Öde
Falkenland är i mitt tycke en av Sveriges absolut bästa författarinnor. Språket är fantastiskt, historien spännande och naturen otrolig. Boken Öde handlar om Siri som går till en psykolog för att bearbeta sogren efter ett dött barn och en olycklig uppväxt.

1 kommentar: