onsdag 16 september 2009

Saffransglass

Vid glöggfikat kan jag tycka att det är ganska roligt att överraska med något oväntat. Vi associerar ju julen framför allt med varma drycker och varm mat, men en semifredo eller glass är ett kul sätt att bryta av det traditionella. Jag brukar göra en saffransglass sen några år tillbaka, receptet kommer ifrån denna bok utsprungligen. Som vanligt är det lite omgjort efter min smak. 

Ingredienser:
2 ägg
6 msk socker
1/2 g stött saffra
2 dl vispgrädde
1 dl hasselnötter

Vispa ägg och socker fluffigt och vitt och tillsätt saffran. Häll i grädde och vispa tills blandningen är tjick, blank och pösig. Tillsätt nötterna. Frys in! Rör om efter ett par timmar så inte nötterna hamnar i botten. Låt gärna glassen ligga över natten. servera! 

1 kommentar:

  1. LÅter gött det här. Ska testa. Tror du det funkar om man rostar nötterna först, det tycker jag är mycket godare, men vet inte om det skär sig till saffranssmaken kanske...får väl kanske testa helt enkelt.

    SvaraRadera