tisdag 10 november 2009

Julskinka utan e-nummer

OBS! Snot från mynewsdesik, inegt jag skrivit ihop:)

Årets mathögtid julen står snart för dörren och mitt i all debatt kring e-numrens vara eller inte vara, lanserar Ridderheims en färdigkokt julskinka gjord på traditionellt sätt och utan en enda tillsats.

E-nummer har varit i hetluften och debatterats under en lång tid. Konsumenterna ställer allt högre krav på att maten i handeln är ren och fri från tillsatser. Ridderheims utvecklar sätt att tillverka delikatesser som är så smakrika och samtidigt så hälsosamma som möjligt. De var till exempel bland de första i Sverige med att erbjuda en skinka utan tillsatt socker. Dessutom har man åkt över hela Sverige för att hitta svenska guldkorn. Sortimentet av inhemskt producerade svenska delikatesser marknadsförs under samlingsnamnet Lilla Saluhallen. Senaste tillskottet i produktfamiljen är julskinka. Julskinkan produceras av Jokkmokks Korv & Rökeri och innehåller skinka i helvara, cikoriarotfiber, acerolakörsbär, druvsocker och kryddor- Vi är stolta över att kunna erbjuda marknaden en julskinka fri från e-nummer, säger Mikael Lith, ansvarig för Lilla Saluhallen på Ridderheims. Vi lever efter devisen att bara erbjuda det bästa, och nu har vi fått fram en julskinka som motsvarar alla våra högt ställda förväntningar.

3 kommentarer:

  1. Hihi.. har du också fått erbjudande om att få en sådan gratis? :)

    SvaraRadera
  2. Hehe, ja. Jag fick i princip samma information mailad till mig från dem, så jag trodde du också hade fått erbjudandet!

    SvaraRadera