torsdag 3 december 2009

Saffransbullar med mandelmassa

Vår familj är riktiga saffransknarkare och det här receptet hittade jag i nya tidningen Hembakat.

Ingredienser:
200 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 pkt jäst
1 dl socker
2 paket saffran
12 dl vetemjöl

Fyllning:
mandelmassa
Kanel
Socker
Smör

Gör såhär:
Smält smöret och blanda med mjölk. Värm till 37 grader och smula ner jästen med lite av blandningen. Slå i resten. Blanda i saffran. Ta i alla torra ingridienser. Arbeta smidig och låt jäsa 30 minuter.

Dela i två delar och kavla ut en deg åt gången. Bred smör på, hyvla på mandelmassa och strö sen socker och kanel på. Lägg den i bullformar och låt jäsa en halvtimme till. Pensla med ägg och strö pärlsocker på och sätt sen in i ugnen i sju minuter. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar