torsdag 3 december 2009

Kardemummatryffel

Ett recept från ett reklamblad från Fazer. Älskar den här tryffeln och gör den gärna även när det inte är jul.

Ingredienser:
300 g ljus block
25 gram smör
0,5 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
0,5 msk kardeumma
0,5 vaniljstång
150 gram mörk blockchoklad
Kakao

Finhacka den ljusa blockchokladen och blanda med smöret. Häll i grädde och honung. Lägg i kardemumma. Lägg i vaniljstången och koka upp. Ta ut stången och häll över grädden över chokladen så det smälter. Låt svalna under plastfolie.

Gör klickar med en sked på bakpapper. Ställ i kyl att stelna. Täck händerna med kakao och rulla dem till kulor. Låt stå en timme i rumstemp. Smält mörk choklad och låt svalna. Doppa kulorna i chokladen. Låt tena innan du rullar i kakao. Förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar