tisdag 25 augusti 2009

Odla din julgran


Surfade in på roligaprylar.se och hur coolt är inte det här? det tar många år men man kan alltså odla sin egen julgran. Den kostar endast 29 kr så fantastisk present till andra också!

onsdag 19 augusti 2009

Chris Rea - Driving home for christmas



Härlig jullåt!

söndag 16 augusti 2009

Jordnötsfudge

Jag är inte världens största fan av fudge, men jordnötsfudge är en stor favorit! Receptet är ursprungligen från denna bok. Lite omgjort efter min smak dock:)

Ingredienser:
5,5 dl strösocker
1,5 dl mjölk
2 msk ljus sirap
50 gram jordnötssmör med bitar i
50 gram hackade jordnötter

Blanda socker, mjölk och sirap och värm långsamt under lock. Ta av locket och låt koka tills det når 112 grader. Sätt kastrullen i kallt vatten och när temperaturen når 45 grader rör du ner jordnötssmör och nötter. Vispa fudgen tills den blir ljus och jämn och häll över i en form. Markera bitar och klipp sedan loss dem när de stelnat.

lördag 15 augusti 2009

Saffranskaka

Vi brukar ha minst ett glöggparty varje år och ett måste på bordet är en saftig god saffranskaka. Detta recept är ursprungligen från Rutiga kokboken.

Ingredienser:
200 g smör
1 paket saffran
1 sockerbit
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smör och bröa en rund kakform. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och vänd sedan ner. Vispa inte ner då blir det gummiaktigt! Grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter. Sikta över florsocker innan det serveras.

söndag 2 augusti 2009

Välkommen till Julsagan!

Här kommer jag att skriva om allt som har med julen att göra: julgodis, julpynt, julklappstips och mycket mer. Välkommen åter!